Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Kuva: Petsku

Kuva: Petsku

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Kuinka harvinainen/yleinen

Törmäsin ensimmäistä kertaa tähän euroopan suurimpaan kärpäseen. Kuinka yleinen se on? Leivonmäessä sekametsässä havaittu 3.8. Oli kovin seurallinen suorastaan “päälletunkeva”.

Kysymyksen lähetti: Petsku

Vastaus

Kuvassa on loiskärpäslaji Tachina grossa, jolle ei ole virallista suomenkielistä nimeä. Se on helppo tuntea isosta koostaan, mustasta vartalostaan, kokokeltaisesta päästään sekä keltaisista siipien tyvistä. Laji on melko yleinen ainakin Oulun korkeudelle saakka, muttei koskaan runsaslukuinen. Laji loisii isojen kehrääjien, pääasiassa heinähukan ja tammikehrääjän, toukilla.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Harry Nyström on monipuolinen ja kokenut luontoharrastaja. Lintuharrastusta Harryllä on takana yli 20 vuotta, hyönteisharrastusta sekä -valokuvausta yli 10 vuotta. Hänen erikoisalaansa ovat linnut ja kaksisiipiset. Hänellä on myös laaja-alainen yleistuntemus hyönteisistä ja hämähäkkieläimistä.