Luontokysymyksiä

Asiantuntijoidemme avulla olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen. Nyt pidämme hetken taukoa, jatkamme kysymysten vastaanottamista pian uudestaan!

Jani Heikkilä

Jani Heikkilä

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Mikä kala?

Mieltäni on askarruttanut pitkään mikä kala mulla on kuvassa käsissäni. Pyynti hetkellä oletin siiaksi, mutta myöhemmin useamman siian saatuani olen alkanut epäilemään kuvan kalan lajia. Kala on hieman korkeampi kuin siiat normaalisti ovat, eikä selkäkään ole tumma.

Pyyntiajankohta oli elokuun loppu (vuotta en muista) ja paikka oli Turun Halisten kosken suvanto Aurajoella. Näitä kaloja oli todella iso parvi aivan rannan tuntumassa, eikä niitä tuntunut syöminen kiinnostavan. Monta tuntia näitä yritettiin narrata ja vain tämä kuvan yksilö tarttui pieneen lippaan.

Olisi aivan mahtava juttu jos saisin vihdoin tiedon minkä kalan kanssa olen päätäni vaivannut.

Kysymyksen lähetti: Jani Heikkilä

Vastaus

Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Lauri Urho vastasi, että kala on siika. Hän pyytää että lähettäisit paikka- ja aikatiedon kalahavainnosta. Luonnonvarakeskus kerää tietoja kalahavainnoista

Siika LuontoPortissa

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Oma tiimimme vastaa erityisesti kasveja ja niiden tunnistamista koskeviin kysymyksiin. Haemme vastauksia myös muihin kysymyksiin vierailevien asiantuntijoiden avustuksella.

Kasveista kiinnostuneille olemme tuottaneet myös mielenkiintoisia verkkokursseja. Kursseilla opitaan kasvien tunnistamista alkeista lähtien, sekä käyttämään villiyrttejä ja muita luonnosta löytyviä hyötykasveja.

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco