Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Kuva: Mikko

Kuva: Mikko

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Mikä ötökkä?

Meille ilmesty pari viikkoa sitten keittiöön/ruokahuoneeseen tämän näköisiä ötököitä. Aluksi niitä oli 5 sitten niitä putkahteli silloin tällöin lisää mutta muutama kerrallaan.

Kysymyksen lähetti: Mikko

Vastaus

Teillä on kodissanne varmaankin herneitä, linssejä tai papuja?

Tämä kovakuoriainen nimittäin kuuluu sukuun Bruchus, jonka lajit elävät hernekasveilla ja ovat niiden tuholaisia. Lajia en osaa kuvasta sanoa, mutta on hyvin mahdollista, ettei se ole kumpikaan kotimaisista lajeista, vaan tullut ulkomaisten herneiden tai papujen mukana. Kuoriaisista pääsee eroon hankkiutumalla eroon isäntäkasveista. Jos osa tuotteista vaikuttaa vauriottomilta, varmin tapa varmistaa kuoriaisten/munien/toukkien kuolema on pakastaa ne.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Harry Nyström on monipuolinen ja kokenut luontoharrastaja. Lintuharrastusta Harryllä on takana yli 20 vuotta, hyönteisharrastusta sekä -valokuvausta yli 10 vuotta. Hänen erikoisalaansa ovat linnut ja kaksisiipiset. Hänellä on myös laaja-alainen yleistuntemus hyönteisistä ja hämähäkkieläimistä.