Luontokysymyksiä

Asiantuntijoidemme avulla olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen. Nyt pidämme hetken taukoa, jatkamme kysymysten vastaanottamista pian uudestaan!

Kuva: Marjo-Rita

Kuva: Marjo-Rita

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Mikä torakkalaji?

Kuvasin tämän 12.9.2012 meidän makuuhuoneen ikkunan välistä, ja ennen hysteeriseksi tulemista, haluaisin tietää mikä torakkalaji tämä on.

Sillä on selvästi peräpäässä kaksi piikkiä, raitainen ruumis ja lyhyet siivet. Pituutta noin 10-12 mm. Vatsapuolen väritys oli punertavan ruskea. Ja valitettavasti näitä oli neljä…

Myös viime syksynä huomasin jonkin torakan lämmittelevän ikkunan välissä, sillä hetken päästä sitä ei löytynyt sieltä. Ilmeisesti pääsevät ikkunan väliin niistä pienistä tuuletusrei’istä ja osaavat lähteä sitä kautta myös pois ? Sillä sisäpuolelle ne eivät voi päästä.

Täytyykö minun alkaa myrkytyspuuhiin ?

Kysymyksen lähetti: Marjo-Rita

Vastaus

Näyttää metsätorakan naaraalta. Se on yleinen luonnossa elävä laji, jota tapaa usein pihoilla ja puutarhoissa josta voi sattumalta tulla sisätiloihinkin tai vaikkapa ikkunan väleihin. Nämä eivät pysty elämään ja lisääntymään sisätiloissa, joten mitään varsinaista haittaa niistä ei ole.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Ilpo toimii vanhempana tutkijana Suomen ympäristökeskuksessa (Luontoympäristökeskus, Biodiversiteettiyksikkö). Hänen erikoisalaansa ovat muun muassa pistiäiset. www.ymparisto.fi/syke