Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Kuva: Sirpa Uusi-uola

Kuva: Sirpa Uusi-uola

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Onko Palosirkka?

Onko kyseessä Palosirkka? Kuumanapäivänä 22.8.2015 klo. 14:55 kuvasin tällaisen sirkan. Kuvauspaikka on Eurajoki sydänmaa, lammenläheltä ruohikosta. Lähistöllä on myös metsää ja peltoa.

Kysymyksen lähetti: Sirpa Uusi-uola

Vastaus

Kuvassa ei ole palosirkka, joka näyttää aivan toisenlaiselta. Monella suomalaisella yleisellä lajilla on punertavaa sävyä eri puolilla ruumista, ja osa keskenkasvuisista yksilöistä on jopa kokonaan vaaleanpunaisia, joten punertavuus ei määrää lajia. Kuvissa on nähdäkseni joko ketoheinäsirkan (Chorthippus brunneus) tai ahoheinäsirkan (Chorthippus biguttulus) naaras; näiden kahden lajin naaraita ei voi erottaa nykytietämyksen mukaan toisistaan minkään ulkoisen tuntomerkin perusteella.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Harry Nyström on monipuolinen ja kokenut luontoharrastaja. Lintuharrastusta Harryllä on takana yli 20 vuotta, hyönteisharrastusta sekä -valokuvausta yli 10 vuotta. Hänen erikoisalaansa ovat linnut ja kaksisiipiset. Hänellä on myös laaja-alainen yleistuntemus hyönteisistä ja hämähäkkieläimistä.