Uutiset

Kesän viileys on pitänyt sinilevähavainnot ajankohtaan nähden vähäisinä

Julkaistu: 12.07.2012, Kategoria:

Valtakunnallisessa leväseurannassa sinilevää on havaittu vähäisiä määriä muutamilla havaintopaikoilla itäisellä Suomenlahdella, Turun saaristossa Korppoon eteläisellä saaristoalueella sekä Oulun edustalla. Avomerellä ei ole tehty havaintoja pintaesiintymistä. Meriveden pintalämpötila on Pohjanlahdella pääosin alle 16 astetta ja Suomenlahdella alle 17 astetta.

Myös järvillä sinilevätilanne on ajankohtaan nähden parempi. Sinilevää on havaittu runsaasti vain seitsemällä virallisella havaintopaikalla. Erittäin runsaita kukintoja ei ole toistaiseksi havaittu. Järvien pintalämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosassa pääosin 18–20 astetta. Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa lämpötilat ovat 12–18 astetta.

Valtakunnallinen leväseuranta toteutetaan yhteistyössä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten, kunnallisten ympäristöviranomaisten ja Suomen ympäristökeskuksen kanssa.

Kansalaiset voivat ilmoittaa levähavaintojaan meri- ja järvialueilta Järviwiki-verkkopalvelussa tai älypuhelimiin ladattavan Levävahti-sovelluksen avulla.

Linkit