Uutiset

Luonto-Liitto: Poliisin myöntämiin sudenkaatolupiin selkeämpi linja

Julkaistu: 11.01.2012, Kategoria:

Luonto-Liitto vaatii poliisilain nojalla myönnettävien sudenkaatolupien perusteiden selkeyttämistä ja yhdenmukaistamista, jotta erittäin uhanalaisia susia ei tapettaisi turhaan. Luonto-Liiton susiryhmä vaatii kaikkien sudenkaatolupien jäädyttämistä lajin vähälukuisuuden vuoksi.

”Poliisin myöntämissä luvissa ei ole selvää linjaa. Lupien myöntäminen on täysin riippuvaista siitä, miten poliisi kussakin tapauksessa tulkitsee lakia”, toteaa susiryhmän puheenjohtaja Sami Lyytinen.

Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt tälle metsästyskaudelle 20 sudenkaatolupaa. Poliisi on myöntänyt tähän mennessä viisi lupaa. Ongelmallista on se, että poliisin myöntämät luvat eivät vähennä maa- ja metsätalousministeriön ilmoittamaa maksimikiintiötä. Lyytisen mukaan tämä sotii suojelutavoitteen saavuttamista vastaan.

Luonto-Liiton mukaan vaarana on, että normaalisti käyttäytyvät sudet leimataan perusteettomasti häirikköeläimiksi. Tällöin lajin uhanalaisuus saattaa unohtua, kun harkitaan kaatolupien myöntämistä.

Susi on Suomessa erittäin uhanalainen ja sen suurin uhka on ihminen.

Lähde