Uutiset

Oulun kaupunki aloitti hakkuut Sanginjoen Ulkometsässä

Julkaistu: 24.01.2012, Kategoria:

Oulun kaupunki on aloittanut harvennushakkuut Sanginjoen Ulkometsässä, joka on suosittu retkeily- ja virkistysalue. Hakkuusuunnitelma koskee noin 130 hehtaarin kokoista aluetta Ulkometsästä, jonka kokonaispinta-ala on noin 2500 hehtaaria. Alue on luontoarvoiltaan kansallispuistojen veroinen ja se sopisi kansallispuistoksi myös kokonsa ja retkeilyrakenteiden laajuuden perusteella. Useat oululaiset järjestöt ovatkin esittäneet Sanginjoen kansallispuiston perustamista, mutta asiaa on toistaiseksi puitu tuloksetta.

Luonto-Liitto vaatii, että hakkuut keskeytetään välittömästi.

- Sanginjoen metsä on Pohjois-Pohjanmaalla ainutlaatuinen kokonaisuus. Useat eteläsuomalaiset kaupungit ovat jo ymmärtäneet lähikansallispuistojen arvon niin virkistysalueina kuin matkailu- ja imagovaltteinakin. On käsittämätöntä, että Oulun kaupunki on nyt tärvelemässä mahdollisuutensa Sanginjoella, hämmästelee Luonto-Liiton metsäryhmän puheenjohtaja Tiina Jalkanen.

Luonnonsuojelijat jalkautuivat tänään maastoon osoittamaan mieltä hakkuita vastaan. Lisäksi Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri järjestää tänään mielenosoituksen ennen kaupunginhallituksen klo 15 alkavaa kokousta. Mielenosoituksen kokoontuminen on klo 13.45 Oulun kaupungintalon edustalla.

Lue lisää