Uutiset

Palkitun näyttelyn loppuhuipennus Heurekassa

Julkaistu: 19.09.2014, Kategoriat: ,

Heurekan tiedote 19.09.2014

Parhaan yleisökokemuksen palkinnon saanut mielenterveysaiheinen Heureka tulee hulluksi -näyttely on esillä Vantaalla viimeistä viikonloppua. Kansainvälisen tiedekeskusliitto Association of Science-Technology Centersin (ASTC) myöntämä Roy L. Shafer Leading Edge for Visitor Experience 2014 -palkinto on tiedekeskusalalla erittäin arvostettu.

Heureka tulee hulluksi on ensimmäinen mielenterveysaiheinen tiedekeskusnäyttely ja se on tuotettu yhteistyössä kahden muun tiedekeskuksen kanssa. Näyttely on esillä Heurekassa enää sunnuntaihin 21.9.2014 asti, jonka jälkeen se siirtyy Lissaboniin ja sieltä edelleen Pariisiin.

Näyttelyn tavoitteena on murtaa mielenterveyden häiriöihin liittyviä ennakkoluuloja ja rohkaista ihmisiä pitämään huolta omasta mielenterveydestään. Näyttelyllä Heureka haluaa herättää myös keskustelua mielenterveydestä. Asia koskettaa niin yksilöä kuin koko yhteiskuntaakin.

Heureka tulee hulluksi -näyttelyn suunnitteluun osallistui laaja-alainen asiantuntijajoukko. Myös mielenterveyden häiriöistä kärsineet kokemusasiantuntijat antoivat merkittävän panoksen näyttelyn sisältöön. Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Mielenterveyden keskusliitto ja Suomen mielenterveysseura.

Heureka tulee hulluksi näyttely on esillä Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla su 21.9.2014 saakka.

Lisätietoa

Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, mikko.myllykoski@heureka.fi, puh. 040 9015 244
Näyttelytuottaja Heidi Ekelund, heidi.ekelund@heureka.fi, puh. 040 9015 213

Lisätietoa Roy L. Shafer Leading Edge Awards -palkinnoista

Lisätietoa Heureka tulee hulluksi -näyttelystä

Lähde

Epressi