• Siankärsämö, kuva Jouko Lehmuskallio

    Siankärsämö

    Poimintoja LuontoPortista

    30.11.21 Kategoriat: ,

    Tämä kasvi on talventörröttäjä, joten sen voi tunnistaa myös talvella. Pikkulinnut, esimerkiksi urpiainen ja punatulkku hyödyntävät siankärsämöä talviaikana.

    Lue lisää...

  • Kukkakasvien tunnistustyökalu esittelyssä

    30.09.10 Kategoriat: ,

    LuontoPortin ytimen muodostavat lajien tunnistustyökalut, joita on toiminnassa tällä hetkellä viisi: kukkakasvien, puiden ja pensaiden, lintujen, perhosten ja kalojen tunnistustyökalut. Aloitamme artikkelisarjan, jossa esittelemme tunnistustyökalujen käyttöä.

    Lue lisää...

  • Kuvalähteet: G. Sundman: Suomen Kalat - Kansalliskirjaston kokoelmat ja LuontoPortti

    Mikko Saarela ja eväkkäiden ihmeet

    Kalojen tunnistustyökalu julkaistu

    23.03.10 Kategoriat: ,

    Kalastaminen on kuulunut Mikko Saarelan elämään aina. Jo pienenä poikana hän harrasti aktiivisesti kalastusta, eikä into ole hiipunut vieläkään. Tämä biologiksi ja biologian aineenopettajaksi valmistunut kalamies on laatinut LuontoPortin kalaosiota. Hän on sovittanut Luontoportin tunnistustyökalun nyt myös
    kalojen tunnistamiseen soveltuvaksi. Jos siis onkeesi tarttuu kala, jota et osaa tunnistaa, kalalajien tunnistustyökalu voi päästää sinut pälkähästä. Pasuri, sulkava vai särki? Otetaanpa selvää!

    Lue lisää...

  • Encyclopedia of Life

    Projekti jossa jokainen eliölaji on tärkeä

    13.01.10 Kategoriat: ,

    The Encyclopedia of Life (EOL) on ilmainen kansainvälinen internet-sivusto, jonka tarkoituksena on esitellä kaikki maapallolla elävät lajit. Ideana on tehdä jokaiselle lajille oma sivunsa. ”Mielenkiintoista EOL:ssa on se, että sivut eivät ole vain nyt olemassa olevia eliöitä varten vaan myös niitä lajeja varten, joita ei ole vielä löydetty”, sanoo tohtori Marie Studer, EOL:n Oppimis- ja koulutusosaston johtaja. Tapasimme Marie Studerin syksyllä 2009 Kasselissa Saksassa ja kuulimme hänen ajatuksiaan biodiversiteetistä. Luontoportti on solminut yhteistyösopimuksen EOL:n kanssa kesäkuussa 2009.

    Lue lisää...

  • 1
  • 2

| vanhemmat