Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Kuva: Arto Räsänen

Kuva: Arto Räsänen

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Jäljet koivussa

En ole mitenkään erityinen luontoharrastaja, mutta nämä merkilliset kynnen jäljet koivussa ja myllätty muurhaispesä kiinnitti huomioni. Jäljet löytyivät pihaltamme Vantaan Keimolasta. Tassunjälkiä ei enää kunnolla hahmottanut, mutta isoja painaumia lumessa on. Mikä mahtaisi olla? Ei kai vaan… cityk…

Mielenkiinnolla odottelen arviotanne..

Kysymyksen lähetti: Arto Räsänen

Vastaus

Kysyimme asiaa Seppo Ronkaiselta Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitokselta. Hän vastasi seuraavasti:

”Näiden kuvien perusteella on vaikea sanoa, mikä eläin voisi olla kysymyksessä. Todennäköisesti jälkien tekijä ei kuitenkaan ole karhu. Karhun repimä muurahaispesä on levitelty laajalle alueelle ja lumi ympärillä olisi tamppaantunut enemmän. Koivussa olevat jäljet eivät myöskään ole karhun tekemiä.”

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Oma tiimimme vastaa erityisesti kasveja ja niiden tunnistamista koskeviin kysymyksiin. Haemme vastauksia myös muihin kysymyksiin vierailevien asiantuntijoiden avustuksella.

Kasveista kiinnostuneille olemme tuottaneet myös mielenkiintoisia verkkokursseja. Kursseilla opitaan kasvien tunnistamista alkeista lähtien, sekä käyttämään villiyrttejä ja muita luonnosta löytyviä hyötykasveja.