Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Kysymysarkisto: Nisäkkäät

 • Ilpo Sipilä
  Tuntematon mökkiasukas

  Julkaistu: 3.06.17, Kategoria:

  Kuvien mukainen näkymä mökille tullessa! On tullut sisään ilmanvaihtohormista savupiipun yläpäästä n. 4 m. Kaapin ovet oli teipattu lähtiessämme syksyllä. Kaapit ja laatikot avattu; myös kaikki pussit ja paketit; jauhot, riisiryynit, makaronit, sokerit, hapankorput,sipulikeitto ja suklaapatukat. Ulosteet siististi pesuhuoneen lattialla! Mikähän tuo otus on ollut? Olisin todella kiitollinen, jos saisin tuosta kävijästä tiedon :)

  Katso vastaus...

 • Minna
  Oravan häntä

  Julkaistu: 7.09.16, Kategoria:

  Mikähän mahtaa vaivata kuvan oravaa? Häntä on pieni, lähes karvaton. Tämä orava on myös rohkeampi kuin muut oravat pihassa. Melkein viereen pääsee sen syödessä. Voiko kyseessä olla jokin sairaus ja voiko se myös tarttua muihin lajitovereihin tai käpytikkaan poikineen, jotka käyvät samalla ruokintapaikalla? Ja mitä olisi tehtävä kyseisen oravan suhteen, mikäli se on sairas?

  Katso vastaus...

 • Kysymys myyristä

  Julkaistu: 25.08.16, Kategoria:

  Mikähän myyrä lienee kysymyksessä Kuopiossa, kun se vie pellosta perunat maan alta ja järsii porkkanat, punajuuret, oli jopa kelvannut valkosipulikin. Syö kukkien juuret ja kaiken muun, ainostaan marjapensaat on säästyneet. Onko mitään hävityskeinoa?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Mervi Anttonen-Aho
  Minkä eläimen uloste

  Julkaistu: 21.05.15, Kategoria:

  Hei, Hyvinkään Kytäjällä ulostekasa uusiutunut samalla paikalla n. kahden vuoden ajan. Mikä eläin mahtaa olla kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Kuvat: Arja ja Martti Liukkonen
  Vieraileva eläin tunnistamatta

  Julkaistu: 5.09.14, Kategoria:

  Mökkimme pihalla Jämsässä on rakennettu biojätekuoppa, jossa on kansi päällä. Jokin eläin on alkanut vierailemaan kesän aikana kuopalla öiseen aikaan. Alkukesästä näin eläimen keskellä yötä. Se on noin ketun kokoinen, mutta valkoinen. Saimme otettua siitä kuvia ikkunan läpi, joita lähetämme liitteenä.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Eija Kulmalainen
  Pesä

  Julkaistu: 5.09.14, Kategoria:

  Suojaisa metsä, lähellä lampi ja karhuhavaintoja. Minkä pesä tämä mahtaa olla. Viime vuonna pesäaukko oli pienempi.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Arto Räsänen
  Jäljet koivussa

  Julkaistu: 25.03.10, Kategoria:

  En ole mitenkään erityinen luontoharrastaja, mutta nämä merkilliset kynnen jäljet koivussa ja myllätty muurhaispesä kiinnitti huomioni. Jäljet löytyivät pihaltamme Vantaan Keimolasta. Tassunjälkiä ei enää kunnolla hahmottanut, mutta isoja painaumia lumessa on. Mikä mahtaisi olla? Ei kai vaan… cityk…

  Mielenkiinnolla odottelen arviotanne..

  Katso vastaus...

 • Kysymys kärpän ulosteesta

  Julkaistu: 13.01.10, Kategoria:

  Onko kärpän uloste noin 3-4 cm pitkää ja noin lyijykynän paksuista, 3-5 kpl, väriltään ruskeaa? Esiintyy talon vieressä suojaisissa paikoissa omakotialueella Hyvinkäällä.

  Katso vastaus...

|