Luontokysymyksiä

Asiantuntijoidemme avulla olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen. Nyt pidämme hetken taukoa, jatkamme kysymysten vastaanottamista pian uudestaan!

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Kysymys kärpän ulosteesta

Onko kärpän uloste noin 3-4 cm pitkää ja noin lyijykynän paksuista, 3-5 kpl, väriltään ruskeaa? Esiintyy talon vieressä suojaisissa paikoissa omakotialueella Hyvinkäällä.

Kysymyksen lähetti: Katja F.

Vastaus

Kysyimme asiaa Eläinmuseon Martti Hildéniltä ja hän vastasi kysymykseen seuraavasti:

Kyllä kuvauksen tuntomerkit sopivat hyvin kärpän ulosteeseen. Lisäksi voi todeta, että kärpän ulosteet ovat monen muun näätäeläimen tuotosten tapaan kapean pitkulaisia, usein kiertyneitä. Usein kärppä asettaa ulosteet pienille maaston kohoumille merkiksi ja petoeläimen ulosteesta on tunnistettavissa pieneläinten karvoja, luun palasia tai höyhenten jäämiä.

Näkemättä en kuitenkaan varmaa tulkintaa tekijästä esitä.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Oma tiimimme vastaa erityisesti kasveja ja niiden tunnistamista koskeviin kysymyksiin. Haemme vastauksia myös muihin kysymyksiin vierailevien asiantuntijoiden avustuksella.

Kasveista kiinnostuneille olemme tuottaneet myös mielenkiintoisia verkkokursseja. Kursseilla opitaan kasvien tunnistamista alkeista lähtien, sekä käyttämään villiyrttejä ja muita luonnosta löytyviä hyötykasveja.