Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Kysymys myyristä

Mikähän myyrä lienee kysymyksessä Kuopiossa, kun se vie pellosta perunat maan alta ja järsii porkkanat, punajuuret, oli jopa kelvannut valkosipulikin. Syö kukkien juuret ja kaiken muun, ainostaan marjapensaat on säästyneet. Onko mitään hävityskeinoa?

Kysymyksen lähetti: Maija

Vastaus

Asiantuntijamme sanoi, ettei aivan täyttä varmuutta voi sanoa, mutta ainakin maa- ja vesimyyrä voivat olla kyseessä. Molemmat tekevät juuri tuollaisia tuhoja.

En tiedä tepsiikö näihin nykymyyriin vanhan kansan konstit, mutta minun mummoni aikoinaan laittoi myyränkoloihin ja kasvimaan liepeille vanhoja ja haisevia silakoita :) Muistikuvani mukaan myyrät häipyivät. Keisarinpikarililjaa itse kasvatin omassa puutarhassani ja myyrät katosivat. Kasvissa on voimakkaan tuoksuinen sipuli, jonka sanotaan karkottavan myyrät jopa lähitienoilta. Omat vanhempani käyttävät onnistuneesti murskattua valkosipulia. Nämä konstit ovat luontoystävällisiä ja siksi niitä kannattaa kokeilla mieluummin, kuin yrittää myrkyillä karkottaa kutsumattomia vieraita.

Eija Lehmuskallio

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Oma tiimimme vastaa erityisesti kasveja ja niiden tunnistamista koskeviin kysymyksiin. Haemme vastauksia myös muihin kysymyksiin vierailevien asiantuntijoiden avustuksella.

Kasveista kiinnostuneille olemme tuottaneet myös mielenkiintoisia verkkokursseja. Kursseilla opitaan kasvien tunnistamista alkeista lähtien, sekä käyttämään villiyrttejä ja muita luonnosta löytyviä hyötykasveja.