Luontokysymyksiä

Asiantuntijoidemme avulla olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen. Nyt pidämme hetken taukoa, jatkamme kysymysten vastaanottamista pian uudestaan!

Sakari Mikkola

Sakari Mikkola

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Mikä lintu

Terve,otin eilen kuvan kyseisistä linnuista Taipalsaarella Lappeenrannan naapurikunnassa.Yritin tunnistaa lintuja tunnistustyökalun mukaan, mutta se ei tuottanut tulosta. Hain lintuja lähinnä lokit-luokasta mutta kun linnut lähtivät lentoon ne päästivät äänen joka enemmänkin mielestäni muistuttaa tiirojen ääntä. Tuolla kivellä pesii joka kesä lokkipariskunta mutta tänä kesänä ne eivät rakentaneet pesää siihen. En enää nähnyt noita kuvassa olevia lintuja sen jälkeen kun ne lähtivät lentoon, enkä ole niitä aiemminkaan nähnyt.

Kysymyksen lähetti: Sakari Mikkola

Vastaus

Kuvassa on meriharakoita.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Jari Peltomäki on luontokuvauksen ammattilainen. Lintukuvaus on hänen intohimonsa, erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat pöllöt. Hänen palkittuja luontokuviaan on käytössä maailmanlaajuisesti. Jari johtaa Finnature-yritystä, joka on lintuihin erikoistunut matkanjärjestäjä. Se järjestää muun muassa lintukuvausmatkoja ja luontokuvausmatkoja sekä Suomessa että ulkomailla.

Jarin linssien läpi on valottunut valtaosa myös LuontoPortin lintukuvista.