Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Jari Peltomäki

Jari Peltomäki on luontokuvauksen ammattilainen. Lintukuvaus on hänen intohimonsa, erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat pöllöt. Hänen palkittuja luontokuviaan on käytössä maailmanlaajuisesti. Jari johtaa Finnature-yritystä, joka on lintuihin erikoistunut matkanjärjestäjä. Se järjestää muun muassa lintukuvausmatkoja ja luontokuvausmatkoja sekä Suomessa että ulkomailla.

Jarin linssien läpi on valottunut valtaosa myös LuontoPortin lintukuvista.

 • Matti Huuskonen
  Talitiainen jolla irokeesikampaus

  Julkaistu: 12.04.17, Kategoria:

  Onkohan tämä aivan yleinen talitiaisen värimuunnos – valkoinen kapea vyöhyke pään yli? Tämä lintu käy säännöllisesti ruokintapaikallamme muiden talitiaisten, sinitiaisten ja pikkuvarpusten kanssa. Kuvat ovat kaappauksia valvontakameran videoista, joista toisen video on tallessa. Ensimmäisessä kuvassa lintu istuu pienen punaisen mökin alapuolella ja toisessa, jossa irokeesi näkyy selvästi, lintu on talipallojen kimpussa oikealla.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Joonas Ahola
  Vesilintu

  Julkaistu: 11.04.17, Kategoria:

  Tälläinen vesilintu löytyi 15. marraskuuta 2016, tien viereltä. Mitään muuta tietoa ei ole, mutta näyttäisi vesilintu olevan.

  Katso vastaus...

 • Ritva
  Luonnon oikkuko

  Julkaistu: 27.02.17, Kategoria:

  Kuva jäi tästä linnusta, joka kökötti ulkorappusella -7 asteessa. Tämmöstä söpöläistä ei ole ennen tullut vastaan.

  Katso vastaus...

 • Marjaana Salonen
  Mikä lintu?

  Julkaistu: 2.11.16, Kategoria:

  Tänään 21.10.2016 n. klo 11 näin meidän pihakirsikkapuussa lintulaudalla erikoisen näköisen linnun. Kameraa hakiessa lintu katosi, mutta tuli uudelleen toiselle ”lintulaudalle”, joka on n. 15 cm korkea ja jossa on kaksi talipalloa. Sain otettua kuvan ikkunan läpi, mutta aurinko paistoi kirkkaasti ja ikkunasta tuli valitettavasti kuvaan mukaan paha heijastus. Lintu kuitenkin näkyy, vaikkakin huonosti.

  Kyseisellä linnulla oli kellanvihreä selkä, enemmän vihreään vivahtava. Talipallolta lähitiessä koko lintu siipineen näytti vihreältä. Lintu lensi läheiseen, isoon, tuuheaan kuuseen. Kolmatta kertaa en sitä enää nähnyt. Aiemmin en ole tällaista lintua osunut koskaan näkemään. Mikä lintu mahtaa olla kyseessä? Talomme sijaitsee omakotialueella, mutta lähellä mäntykangasta.

  Katso vastaus...

 • Tuula Jormalainen
  Mikä lintu

  Julkaistu: 24.10.16, Kategoria:

  Mitähän mahtavat olla nämä iltahämärissä liikkeelle lähtevät hiljaiset linnut? Kooltaan noin rastaan kokoisia, näitä on viisi, luultavasti poikasia. Nämä ovat varmaan eläneet pellon reunalla heinässä koko kesän, mutta nyt kynnöksellä ne on helpompi nähdä. Pelto sijaitsee Nilsiässä, pellon toisessa reunassa on puro ja pelto on maaperältään pehmeää. Peltoaukealla pesii ruisrääkkiä, metsän reunassa lehtokurppa ja olen kuullut myös heinäkurpan ääntä

  Katso vastaus...

 • Kaija ja Matti Paakala
  Mikä lintu?

  Julkaistu: 24.10.16, Kategoria:

  Mitähän lintuja nämä olivat? Keskiviikkona ( 29.9.) aamupäivällä pihaamme tuli rastaita syömään pihlajanmarjoja. Samaan aikaan oli tämä parvi ruokailemassa maassa. Haluaisimme tietää mitä nämä linnut olivat? Parvessa oli n. 40-70 lintua.

  Katso vastaus...

 • Jouko Honkanen
  Tunnistamatta jäänyt vesilintu

  Julkaistu: 24.10.16, Kategoria:

  Mikä mahtaa olla kuvissa oleva vesilintu, joka rantautui syömään rantanurmikkoa mökillä Pertunmaalla Etelä-Savossa Pienveden rannalla sunnuntaina alkuillasta? Lintu on aika kookas (reilusti sorsia isompi pitkäkaulainen) oletus jotain kaakkuri/kuikka kokoluokkaa. Mikä lintu on kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Jori Tarkkio
  Mikä lintu

  Julkaistu: 5.10.16, Kategoria:

  Mikä lintu on kuvassa?

  Katso vastaus...

 • Unto Kylä-Klerola
  Linnun tunnistus

  Julkaistu: 7.09.16, Kategoria:

  Tämä lintu löytyi kuolleena Laitilasta Katinhännän tienvierustalta 28.5-2015 klo10:30. Etsinnöistä huolimatta en ole tunnistanut ko.lintua. Olisi mielenkiintoista tietää, mikä lintu on kyseessä.

  Katso vastaus...

 • Sakari Mikkola
  Mikä lintu

  Julkaistu: 6.09.16, Kategoria:

  Terve,otin eilen kuvan kyseisistä linnuista Taipalsaarella Lappeenrannan naapurikunnassa.Yritin tunnistaa lintuja tunnistustyökalun mukaan, mutta se ei tuottanut tulosta. Hain lintuja lähinnä lokit-luokasta mutta kun linnut lähtivät lentoon ne päästivät äänen joka enemmänkin mielestäni muistuttaa tiirojen ääntä. Tuolla kivellä pesii joka kesä lokkipariskunta mutta tänä kesänä ne eivät rakentaneet pesää siihen. En enää nähnyt noita kuvassa olevia lintuja sen jälkeen kun ne lähtivät lentoon, enkä ole niitä aiemminkaan nähnyt.

  Katso vastaus...

 • 1
 • 2

| vanhemmat