Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Marjaana Salonen

Marjaana Salonen

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Mikä lintu?

Tänään 21.10.2016 n. klo 11 näin meidän pihakirsikkapuussa lintulaudalla erikoisen näköisen linnun. Kameraa hakiessa lintu katosi, mutta tuli uudelleen toiselle ”lintulaudalle”, joka on n. 15 cm korkea ja jossa on kaksi talipalloa. Sain otettua kuvan ikkunan läpi, mutta aurinko paistoi kirkkaasti ja ikkunasta tuli valitettavasti kuvaan mukaan paha heijastus. Lintu kuitenkin näkyy, vaikkakin huonosti.

Kyseisellä linnulla oli kellanvihreä selkä, enemmän vihreään vivahtava. Talipallolta lähitiessä koko lintu siipineen näytti vihreältä. Lintu lensi läheiseen, isoon, tuuheaan kuuseen. Kolmatta kertaa en sitä enää nähnyt. Aiemmin en ole tällaista lintua osunut koskaan näkemään. Mikä lintu mahtaa olla kyseessä? Talomme sijaitsee omakotialueella, mutta lähellä mäntykangasta.

Kysymyksen lähetti: Marjaana Salonen

Vastaus

Kyseessä on harmaapäätikka.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Jari Peltomäki on luontokuvauksen ammattilainen. Lintukuvaus on hänen intohimonsa, erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat pöllöt. Hänen palkittuja luontokuviaan on käytössä maailmanlaajuisesti. Jari johtaa Finnature-yritystä, joka on lintuihin erikoistunut matkanjärjestäjä. Se järjestää muun muassa lintukuvausmatkoja ja luontokuvausmatkoja sekä Suomessa että ulkomailla.

Jarin linssien läpi on valottunut valtaosa myös LuontoPortin lintukuvista.