Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Esko Romppanen

Esko Romppanen

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Mikä nuijapää?

Jokin nuijapää, mutta mikä? Kuvattu 2015 elokuussa Kontiolahdella.

Kysymyksen lähetti: Esko Romppanen

Vastaus

Tähän kysymykseen saimme vastauksen Joonas Gustafssonilta, Sammakkolampi.fi

Sammakoiden toukat ovat hankalia määritettäviä kaiken kaikkiaan. Lisäksi tärkeät tuntomerkit eivät useinkaan näy valokuvissa erityisen hyvin.

Tästä sanoisin, että kyseessä voisi hyvinkin olla ruskosammakon (Rana temporaria, aiemmin vain yksinkertaisesti ‘sammakko’) toukka. Eläimen koko ja yleinen habitus täsmäisivät siihen. Hännän kärki vaikuttaa pyöreältä (ei terävältä), mikä erottaa sen viitasammakosta. Hännän harja ei vaikuta jatkuvan kovin pitkälle selkään, mikä erottaisi sen ruokasammakosta (kuten myös koko). Rupikonnan toukka olisi tummempi ja pienempi.

Varma en uskalla olla, mutta tällaiseen tulokseen, näine perustein, kuvan pohjalta päädyin.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Oma tiimimme vastaa erityisesti kasveja ja niiden tunnistamista koskeviin kysymyksiin. Haemme vastauksia myös muihin kysymyksiin vierailevien asiantuntijoiden avustuksella.

Kasveista kiinnostuneille olemme tuottaneet myös mielenkiintoisia verkkokursseja. Kursseilla opitaan kasvien tunnistamista alkeista lähtien, sekä käyttämään villiyrttejä ja muita luonnosta löytyviä hyötykasveja.