Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Kysymysarkisto: Matelijat ja sammakkoeläimet

 • Esko Romppanen
  Mikä nuijapää?

  Julkaistu: 28.09.16, Kategoria:

  Jokin nuijapää, mutta mikä? Kuvattu 2015 elokuussa Kontiolahdella.

  Katso vastaus...

 • Kuvat: Minna Kulma
  Lisko

  Julkaistu: 26.06.15, Kategoria:

  Olisin kysynyt liskosta, jonka löysimme läheltä kotiamme Liedosta, mikä laji on kyseessä? Ei ihan vesiliskoltakaan vaikuta. Lisko on lähes musta ja häntä lohikäärmemäisen korkea. Vatsapuoleltaan oranssi ja mustapilkullinen, kuten kuten kuvassa näkyy.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Tiina Rytty
  Mikä käärme?

  Julkaistu: 27.06.13, Kategoria:

  Mikä käärme mahtaa olla kuvassa? Ei vaikuta kyykäärmeeltä eikä rantakäärmeeltä Olen ottanut kuvan heinäkuussa 2010 Vesilahdessa, Pirkanmaalla.

  Katso vastaus...

 • Apua, sammakko jäätyy!

  Julkaistu: 10.01.13, Kategoria:

  Miten saisin sammakon pelastettua, kun se on jäänyt talvehtimaan “lähdealtaani” kiven, muovin ja suodatinkankaan väliin. Sinne vielä virtaa vesi, mutta kun tulee kovemmat ja pitkäaikaisemmat pakkaset se allas jäätyy pohjaa myöten ja vesikin lakkaa virtaamasta, silloinhan se sammakko pakastuu ja kuolee, ymmärtääkseni. Tahtoisin sen pelastaa sillä pidän sammakoista,tämä yksilö on suhtkot pieni, noin 4 cm mittainen. Mitään kellaria ei minulla ole, mihin voisin sen viedä. Tämä on Pudasjärvellä, elikkä pakkasta on varmaan tiedossa.

  Katso vastaus...

|