Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Nimim. Pihari

Nimim. Pihari

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Mikä tuholainen tuhoaa varjoliljojen lehtiä?

Tällä viikolla huomasin, että varjoliljojemme lehdet ovat alkaneet hapertua ja äsken keräsin sieltä muutaman lehden näytteiksi. Mikä tuholainen tekee tällaista jälkeä? Ja millä tavalla sen voisi hävittää liljoista?

Sitten toinen kysymys: Useana vuonna liljojen kukka-aihioissa on ollut kuin hometta eli kukkaterttu on kuin homeessa, mutta se on kaikonnut kukkien avautuessa. Kuuluuko se asiaan vai onko sekin jonkin tuholaisen aikaansaamaa vauriota?

Kysymyksen lähetti: Nimim. Pihari

Vastaus

Tuholainen on liljakukko. Tässä pari linkkiä niiden torjumiseen.

https://www.meillakotona.fi/artikkelit/torju-punainen-liljakukko

https://yhteishyva.fi/koti/luonnonmukainen-torjunta-puutarhassa/article-82061

Eija Lehmuskallio

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Oma tiimimme vastaa erityisesti kasveja ja niiden tunnistamista koskeviin kysymyksiin. Haemme vastauksia myös muihin kysymyksiin vierailevien asiantuntijoiden avustuksella.

Kasveista kiinnostuneille olemme tuottaneet myös mielenkiintoisia verkkokursseja. Kursseilla opitaan kasvien tunnistamista alkeista lähtien, sekä käyttämään villiyrttejä ja muita luonnosta löytyviä hyötykasveja.