Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Minna

Minna

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Oravan häntä

Mikähän mahtaa vaivata kuvan oravaa? Häntä on pieni, lähes karvaton. Tämä orava on myös rohkeampi kuin muut oravat pihassa. Melkein viereen pääsee sen syödessä. Voiko kyseessä olla jokin sairaus ja voiko se myös tarttua muihin lajitovereihin tai käpytikkaan poikineen, jotka käyvät samalla ruokintapaikalla? Ja mitä olisi tehtävä kyseisen oravan suhteen, mikäli se on sairas?

Kysymyksen lähetti: Minna

Vastaus

Ilmeisesti kyseessä on karvanvaihto. Oravat vaihtavat kesäturkkinsa tavallisesti syyskuusta alkaen, mutta poikkeuksia on havaittu. Joskus kyseessä voi olla myös ravinnon puute tai tauti.

Tietoa oravasta LuontoPortissa

Eija Lehmuskallio

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Oma tiimimme vastaa erityisesti kasveja ja niiden tunnistamista koskeviin kysymyksiin. Haemme vastauksia myös muihin kysymyksiin vierailevien asiantuntijoiden avustuksella.

Kasveista kiinnostuneille olemme tuottaneet myös mielenkiintoisia verkkokursseja. Kursseilla opitaan kasvien tunnistamista alkeista lähtien, sekä käyttämään villiyrttejä ja muita luonnosta löytyviä hyötykasveja.