Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Matti Huuskonen

Matti Huuskonen

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Talitiainen jolla irokeesikampaus

Onkohan tämä aivan yleinen talitiaisen värimuunnos – valkoinen kapea vyöhyke pään yli? Tämä lintu käy säännöllisesti ruokintapaikallamme muiden talitiaisten, sinitiaisten ja pikkuvarpusten kanssa. Kuvat ovat kaappauksia valvontakameran videoista, joista toisen video on tallessa. Ensimmäisessä kuvassa lintu istuu pienen punaisen mökin alapuolella ja toisessa, jossa irokeesi näkyy selvästi, lintu on talipallojen kimpussa oikealla.

Kysymyksen lähetti: Matti Huuskonen

Vastaus

Kuvissa on kuusitiainen, jolle valkoinen alue niskassa on lajityypillinen. Se on myös selvästi talitiaista pienempi ja sen selkä on harmaa. Kuusitiaisen vatsa ei ole myöskään keltainen.

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

Jari Peltomäki on luontokuvauksen ammattilainen. Lintukuvaus on hänen intohimonsa, erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat pöllöt. Hänen palkittuja luontokuviaan on käytössä maailmanlaajuisesti. Jari johtaa Finnature-yritystä, joka on lintuihin erikoistunut matkanjärjestäjä. Se järjestää muun muassa lintukuvausmatkoja ja luontokuvausmatkoja sekä Suomessa että ulkomailla.

Jarin linssien läpi on valottunut valtaosa myös LuontoPortin lintukuvista.