Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Kuva: Jouko Lehmuskallio

Kuva: Jouko Lehmuskallio

Viimeksi vastattuja

Kysymysarkisto

Yksinäinen kanadanhanhi

Meillä Ilomantsissa on uimarannalla oleillut monena vuotena yksinäinen kanadanhanhi. Ei kaihda ihmistä, vaan siirtyy suostuvaisesti syrjään, jos uimarannalle tulee uijia, tai nurmialuelle tulee nurmenajaja. Palomiehet ovat käyneet tarkastamassa linnun ja kertovat sen olevan terve yksilö. Päivittäin saan työhuoneen ikkunasta seurata sen tepastelua ja oleilua järven rannalla. Joskus se käy uimassa ihan järven selällä asti.

Olemme miettineet, miksi se tulee yksin vuodesta toiseen tähän, ei sillä puolisoa ole näkynyt ( tai onko sama yksilö)? Keväällä samassa lahdelmassa oli uivelopariskunta, mutta ne jatkoivat matkaa rauhallisemmalle ja isommille vesille pesimään.

Kysymyksen lähetti: Ilomantsi

Vastaus

Kanadanhanhi on Ilomantsissa aika lailla levinneisyytensä rajoilla, ja tämä yksilö, joka voi hyvinkin olla sama vuodesta toiseen, lienee yksinkertaisesti pariutumaton yksinäinen hanhi.

Jan Södersved

Tähän -aihealueen kysymykseen vastasi .

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, joka on maamme 30 lintuyhdistyksen ja näiden yli 10 000 jäsenen keskusjärjestö. BirdLife Suomen tavoitteena on linnustonsuojelun ja lintuharrastuksen kautta edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja kestävää kehitystä. www.birdlife.fi