Uutiset

Haastekilpailu kunnille ja seurakunnille

Julkaistu: 16.11.2010, Kategoria:

Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Partiolaiset ja Suomen Latu haastavat kaikki Suomen kunnat ja seurakunnat LUMO2010-vuoden Luontohaastekilpailuun. Kilpailun tarkoituksena on haastaa nämä kohderyhmät tekemään vuoden 2010 aikana suojelupäätös yhdelle tai useammalle omistamalleen merkittävälle luontoalueelle. Kilpailu on osa YK:n kansainvälistä luonnon monimuotoisuuden teemavuotta.

Usein juuri ne paikat luonnossa, joissa ihmiset mielellään liikkuvat, ovat lajistoltaan monimuotoisia. Tällaisten alueiden säilyttäminen tukee myös ihmisten virkistäytymistä. Lisäksi monimuotoinen luonto on osa kunnan vetovoimaa, sen historiaa, kulttuuria ja identiteettiä. Monista kunnista löytyy kiinnostavia luontonähtävyyksiä, retkikohteita ja virkistysalueita.

Suojelupäätös tukee koko ihmiskunnan tavoitetta pysäyttää luonnon monimuotoisuuden väheneminen. Kilpailussa parhaimmistolle luvataan erityistä näkyvyyttä valtakunnallisessa ja maakunnallisessa tiedotuksessa. Voittajat myös palkitaan ja kaikki osallistuneet huomioidaan. Tällä hetkellä haastekilpailuun on jo osallistunut useita kuntia ja seurakuntia.

Lisätietoja: