Uutiset

Suomen luonnon päivää vietetään lauantaina

Julkaistu: 28.08.2020, Kategoriat: ,

Kuva: Jouko Lehmuskallio

Kuva: Jouko Lehmuskallio

Luontomme ikiomaa juhlapäivää voi juhlistaa monin eri tavoin. Päivää vietetään aina elokuun viimeisenä lauantaina. Tästä vuodesta lähtien se on sisällytetty merkkipäivänä myös viralliseen kalenteriin. Lisäksi päivää suositellaan juhlistettavan nostamalla liput salkoon. Suomi on ensimmäinen maa, joka alkoi virallisesti liputtaa luontonsa puolesta, vuodesta 2017 lähtien.

Riekonmarja, kuva Jouko Lehmuskallio
Riekonmarja, kuva Jouko Lehmuskallio

LuontoPortti haluaa osaltaan vaalia ja edistää luonnon monimuotoisuutta kaikin keinoin. Esimerkiksi luonnonlajien tunnistaminen on hyvä taito, jota haluamme edistää. On tärkeää osata tunnistaa lajeja, tietäen mikä kasvi kuuluu mihinkin kasvupaikkaan, tai mikä sinne ei kuulu.

Kurtturuusu, kuva Jouko Lehmuskallio
Kurtturuusu, kuva Jouko Lehmuskallio

Oheisissa kuvissa on maisemia ja lajeja eri puolilta Suomea. Mukana on muun muassa kurtturuusua Hangossa paikasta, jossa olemme vierailleet kuvaamassa monta kertaa vuosien aikana. Mukana on kuvia myös kurtturuusun hävittämisen jälkeen. Nyt paikalla kasvaa sinne luontaisesti kuuluvia luonnonkasveja, joilta kurtturuusu oli aiemmin vienyt kasvutilaa. Rannalla kasvaa nyt muun muassa suola-arhoa, merisinappia, suolamaltsaa, kangasajuruohoa ja runsaasti muita paikkaan kuuluvia lajeja.

kuva Jouko Lehmuskallio
kuva Jouko Lehmuskallio
Kuvat Jouko Lehmuskallio

Vetoamme myös vastuulliseen luonnon käyttöön. Noin 30 luonnonkuvausvuoden aikana olemme käyneet lukemattomissa luontokohteissa. Valitettavasti vieläkin, vuonna 2020, näkee surullisia esimerkkejä luonnon roskaamisesta. Paikoin luontokohteita on pidetty aivan kaatopaikkoina! Jokainen, joka jaksaa vaikkapa eväänsä kantaa luontokohteeseen, jaksaa kyllä kantaa roskatkin lähimpään keräysastiaan. Otetaan kaikki vastuullinen suhtautuminen ainutlaatuiseen – ja onneksi pääosin puhtaaseen luontoomme!

Hopeasinisiipi, kuva Jouko Lehmuskallio
Hopeasinisiinpi, kuva Jouko Lehmuskallio

Luonnon päivä lahja

Luonnon päivän etuna tarjoamme uuden verkkokurssimme Kukkakasvien tunnistaminen -15% alennuksella. Tarjous on voimassa maanantaihin 31.8.2020 saakka ja sen saat käyttämällä koodia: slp20

Hyvää luonnon päivää kaikille!

Suomen luonnon päivä verkossa

suomenluonnonpaiva.fi
instagram.com/suomenluonnonpaiva/
twitter.com/suomenluonnonpv
facebook.com/suomenluonnonpaiva