Uutiset

Selkämeren kansallispuisto perustettiin

Julkaistu: 09.03.2011, Kategoriat: ,

Eduskunnan päätöksellä 8.3.2011 perustettu Selkämeren kansallispuisto on Suomen 37. kansallispuisto. Uusi kansallispuisto on neljänneksi suurin Suomessa ja samalla maamme suurin Itämeren suojelualue. Selkämeren kansallispuisto käsittää 90 000 hehtaaria Selkämeren matalikkoalueita ja 1542 hehtaaria pääasiassa ulkosaaria ja luotoja 160 km:n matkalla Kustavista Merikarvialle.

Kansallispuiston suunnittelu alkoi noin 15 vuotta sitten paikallisista alotteista. Lakiehdotukseen johtanut säädöstyö kesti kolme vuotta ja sen aikana kuultiin useita eri tahoja.

Kansallispuiston perustamisen myötä voidaan turvata paremmin alueen luontoarvoja ja kehittää luontomatkailua. Puiston hoidosta vastaava Metsähallitus tekee puiston kehittämiseksi yhteistyötä useiden eri tahojen kanssa: suunnittelussa kuullaan esimerkiksi kansallispuiston käyttäjiä, kuntia ja paikallisia ammatinharjoittajia, kuten ammattikalastajia ja matkailuyrittäjiä. Tavoitteena on, että kansallispuistosta saadaan mahdollisimman suuri hyöty paitsi luonnolle ja retkeilijöille, myös koko rannikkoalueen kehittämiselle.

Lähde