Uutiset

Sinilevää edelleen ajankohtaan nähden keskimääräistä vähemmän

Julkaistu: 26.07.2012, Kategoria:

Sinilevätilanne on edelleen hyvä ja havaintojen määrä on pitkän ajan keskiarvojen alapuolella sekä merialueilla että järvillä.

Merialueilla on tehty havaintoja vain yksittäisistä esiintymistä. Sinileviä on havaittu vähäisiä määriä muutamilla havaintopaikoilla Saaristomerellä ja Rauman edustalla. Lisäksi Saaristomereltä on tullut joitakin yleisöhavaintoja sinilevästä. Avomerellä pintaesiintymisiä ei ole havaittu. Meriveden pintalämpötilojen odotetaan nousevan hieman lähipäivinä. Tällä hetkellä lämpötila Pohjanlahdella on 14-17, Saaristomerellä 19-20 ja Suomenlahdella 15-18 astetta.

Myös järvillä sinilevähavainnot ovat pysyneet vähäisinä. Sinilevää on havaittu hieman 33:lla ja runsaasti kuudella havaintopaikalla. Erittäin runsaita kukintoja ei ole edelleenkään havaittu. Kansalaisilta on saatu seitsemän havaintoa vähäisistä sinileväkukinnoista. Järvien pintalämpötilat ovat ajankohdan pitkäaikaista keskiarvoa alhaisempia. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötilat ovat pääosin 17-19, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 16–17 ja Lapissa alle 15 astetta.

Lähde

SYKE: Valtakunnallinen leväkatsaus 26.7.2012: Sinilevää yhä keskimääräistä vähemmän