Uutiset

Sulkavalle yksi Suomen laajimmista maatalouskosteikoista

Julkaistu: 21.01.2011, Kategoriat: ,

Sulkavalle, Saimaan Pihlajaveden rannan tietämille rakennetaan yksi Suomen suurimmista maatalouskosteikoista. Maanomistaja Pekka Hintsanen päätyi ajatukseen monen asian summan myötä. ”Pumpun rikkoutuminen oli viimeinen pisara. Aloin miettiä, mitä muuta käyttöä alueella olisi”, kertoo maanomistaja Hintsanen WWF:n tiedotteen mukaan. ”Täällä kuvankauniilla Saimaalla asuessa tuli nopeasti mieleen, että aluetta voisi käyttää luonnon – sen vesien ja lajiston – hyväksi.”

Nyt suunniteltu alue on yli 20 hehtaarin kokoinen. Se on vanhaa järven pohjaa, ja aluetta on pyritty pitämään kuivana pumppauksen avulla. Siitä huolimatta puusto ei ole menestynyt alueella ja maatalousalueeksikaan siitä ei ole. Nyt perustettava kosteikko on laaja ja monipuolinen ja se tulee vaikuttamaan alueen lajistoon. Lisäksi Saimaaseen jää huuhtoutumatta ainakin osa monista maaperässä olevista ravinteista.

Hintsanen löysi tietoa kosteikon perustamisesta Metsästäjäin keskusjärjestön toteuttaman kosteikkokartoituskyselyn kautta ja pääsi sitä kautta WWF:n kosteikkohankkeen jäljille. Kosteikkoasiantuntijan avulla asia alkoi edetä. Kosteikon perustamiseen saatiin EU-tukea. Tekeminen aloitetaan puuston harvennuksella. Maanomistaja Hintsanen toivoo oman esimerkkinsä edistävän muidenkin maanomistajien vastaavanlaisia hankkeita.

Lähde

WWF: Sulkavalle rakennetaan yksi Suomen laajimmista maatalouskosteikoista