Sinivuokko
13.04.17 Kategoriat: Suomi 100 vuotta, Kasvitiede
Jouni Toivanen, ravintola Luomo
12.09.13 Kategoria: Kasvitiede
Jouni Toivanen kuuluu Suomessa keittiömestareista parhaimpien joukkoon. Toivasen ja Mika Mattilan perustama ravintola Luomo sai Michelin-tähtensä vuonna 2010. Jouni on erikoistunut luonnosta kerättäviin villiyrtteihin.
Luonto tarjoaa monenlaisia herkkuja keittiömestari Sami Tallbergille
26.10.11 Kategoria: Kasvitiede
Keittiömestari Sami Tallberg loihtii vielä myöhään syksyllä upean menun käyttäen hienosti luonnonvaraisia kasveja. Sami toimii keittiömestarina ravintola Kämpin hiljattain avatussa Signe-ravintolassa. Hienovaraisella maulla toteutetun menun kaikki annokset koostuvat luonnonmukaisesti tuotetuista raaka-aineista. Lähes kaikki annokset sisältävät villikasveja, joita on käytetty persoonallisesti.
Luonto lisää hyvinvointia
9.05.11 Kategoria: Tiede ja tutkimus
Luonto parantaa, tiedetään vanhastaan, eikä sillä tarkoiteta ainoastaan konkreettisia asioita kuten luonnosta saatavia lääkeaineita tai ravintoa. Jo kansanrunot kuvaavat sitä, kuinka ahdistavaan oloon haetaan helpotusta ”laaksosta, missä kanalinnut pauhaa/ sieltä sydämeni etsi lepoa ja rauhaa”. Voidaanko luonnonympäristön stressiä lievittävä voima todeta myös tieteellisesti? Entä tarvitseeko urbaani ihminen elvyttävää luontokokemusta – jos, niin minkälaista? Muun muassa tätä on tutkinut Tampereen yliopiston psykologian professori, ympäristöpsykologian dosentti Kalevi Korpela.