Sinivuokko
13.04.17 Kategoriat: Suomi 100 vuotta, Kasvitiede
Jouni Toivanen, ravintola Luomo
12.09.13 Kategoria: Kasvitiede
Jouni Toivanen kuuluu Suomessa keittiömestareista parhaimpien joukkoon. Toivasen ja Mika Mattilan perustama ravintola Luomo sai Michelin-tähtensä vuonna 2010. Jouni on erikoistunut luonnosta kerättäviin villiyrtteihin.
Luonto tarjoaa monenlaisia herkkuja keittiömestari Sami Tallbergille
26.10.11 Kategoria: Kasvitiede
Keittiömestari Sami Tallberg loihtii vielä myöhään syksyllä upean menun käyttäen hienosti luonnonvaraisia kasveja. Sami toimii keittiömestarina ravintola Kämpin hiljattain avatussa Signe-ravintolassa. Hienovaraisella maulla toteutetun menun kaikki annokset koostuvat luonnonmukaisesti tuotetuista raaka-aineista. Lähes kaikki annokset sisältävät villikasveja, joita on käytetty persoonallisesti.
Kasvien talvehtimisen tavat vaihtelevat
20.12.10 Kategoriat: Kasvitiede, Ilmastonmuutos
Lumisade leijuu hiljaisen maiseman ylle ja muuttaa talviluonnon sinivoittoiseksi. Vuorokauden keskilämpötila putoaa alle nollan: terminen talvi on alkanut.