Uutiset

Ainutlaatuinen tapa oppia kasvien tunnistamista

Julkaistu: 09.08.2021, Kategoriat: ,

LuontoPortin verkkopalvelu tarjoaa lajitietoa ja tunnistustyökaluja eri lajiryhmille. Verkkokursseilla puolestaan keskitymme tiettyihin aiheisiin erityisesti oppimisen näkökulmasta.

Jo ennestään monipuolinen Kukkakasvien Tunnistaminen -verkkokurssi yhdistää nyt ainutlaatuisella tavalla sekä lajisivuston tunnistuspalvelun että kasvien tunnistamisen perusteet. Uudistettu kurssi on tarjolla elokuun loppuun saakka hintaan 25 €

Tämä verkkokurssi soveltuu kaikille luonnosta kiinnostuneille, ilman mitään etukäteistaitoja. Kurssilla opitaan ‘luonnon lukemisen aakkoset’ – yksityiskohtien havaitsemista, joiden avulla lajien määrittäminen on mahdollista. Liikkeelle lähdetään aivan alkeista. Teksti on yksinkertaista ja oppimista tukevat Jouko Lehmuskallion selkeät lajikuvat, sekä hauskat oppimistehtävämme. Kurssi sisältää myös maastoon mukaan ladattavan, tai printattavan apurin kasvien määritykseen.

Kurssin käynyt katsoo taatusti kasveja aivan eri silmällä, kuin aiemmin.

Aivan uudenlainen lajien tunnistamisen kurssi

Rohkenemme sanoa, että vastaavaa, tavallisille luonnonystäville suunnattua lajien tunnistamisen kurssia ei ole tarjolla muilla. Uudistetun LuontoPortti-sivuston ansiosta olemme voineet linkittää kaikki kurssilla opetetut tuntomerkit suoraan omaan tunnistuspalveluumme. Tämän ansiosta näet kurssilla olevien esimerkkilajien lisäksi heti muita mahdollisia lajeja, joihin kukin tuntomerkki voisi sopia. Voit myös nopesti testata, mitä eri tuntomerkkien antaminen vaikuttaa määrityksen tulokseen.

Tiesitkö, että usein jo 4-5 tuntomerkin havaitseminen mahdollistaa satojen luonnonkasvien listan rajaamisen pieneen todennäköisten lajien joukkoon? LuontoPortin tunnistustyökalujen avulla tällainen rajaaminen on mahdollista. Palvelun hienous avautuu viimeistään tällä kurssilla. Oppimaasi voit kuitenkin yhtä hyvin hyödyntää myös kirjojen kanssa. Kurssilla otetaan huomioon myös perinteisten teosten tapa järjestellä asioita.

Kukkien sijaintivaihtoehtoihin tutustumista LuontoPortin verkkokurssilla

LuontoPortin kukkakasvien tunnistaminen verkkokurssilta

Aloita koska tahansa, opiskele kun sinulle parhaiten sopii!

Kurssin tilaushinta on normaalisti 29.90 €. Päivitetty kurssi on tarjolla elokuun loppuun saakka hintaan 25 €. Kertamaksulla saat kuusi kuukautta opiskeluaikaa. Voit palata asioiden pariin milloin tahansa.

Aloita tästä

ps. Tätä kurssia suosittelemme erityisen lämpimästi etenkin alakoululaisten opettajille, omien lajintunnistustaitojen petraamiseksi :)