Uutiset

Earth Hour sammuttaa valot lauantaina ympäri maailmaa

Julkaistu: 21.03.2013, Kategoria:

WWF:n vuotuinen Earth Hour järjestetään lauantaina 23.3. Tapahtumassa ihmiset eri puolilla maailmaa sammuttavat turhat valonsa tunnin ajaksi samanaikaisesti. Tällä symbolisella eleellä halutaan ilmaista huolta ilmastosta ja ympäristöstä. Suomessa Earth Hour alkaa kello 20.30.

Tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa yksityishenkilöistä yrityksiin ja yhteisöihin. Suomesta mukaan onkin ilmoittautunut esimerkiksi suuri joukko seurakuntia, kaupunkeja ja kouluja. Myös monen maamerkin valot sammutetaan. Helsingissä sammuvat muun muassa Stadionin tornin ja Finlandia-talon tornin valot. Kuopiossa pimenee Puijon torni ja Kemissä Lumilinna.

Tapahtumaan liittyy tänä vuonna myös kansainvälinen I will If You Will -haastekampanja. Kampanjassa yksittäiset ihmiset tai organisaatio voivat haastaa muita konkreettisiin ympäristötekoihin. Haastajat lupautuvat tekemään jotain hillitöntä tai pähkähullua, mikäli joukko ihmisiä lupaa sitoutua haastajan valitsemaan ympäristötekoon. Haastekampanja pyörii YouTubessa, mutta osallistua voi myös ilman videota. Kampanja jatkuu vuoden 2014 Earth Houriin saakka.

Lue lisää