Uutiset

Luonto-Liitto: Metsähallituksen tuloskasvu kestämättömällä pohjalla

Julkaistu: 21.03.2013, Kategoriat: ,

Metsähallitus tiedotti äskettäin vuoden 2012 ennätystuloksestaan. Metsähallitus valtiolle tulouttama rahamäärä on kaksinkertaistunut seitsemässä vuodessa. Luonto-Liiton mukaan nykyinen tuloskasvu on kestämätöntä ja sen jäljet näkyvät luonnossa.

Metsähallitus on valtion liikelaitos, joka tekee tuloksensa hyödyntämällä valtion omistamia maa- ja vesialueita. Suurin osa liikevaihdosta syntyy metsiä hakkaamalla. Muita liiketoimintoja ovat muun muassa soran myynti, kallioiden louhinta ja metsäpalstojen myyminen.

Luonto-Liiton mukaan tuloksen parantelu valtion omaisuutta myymällä ei ole taloudellisesti kestävää. Myydyillä palstoilla on ollut suojelun arvoisia kohteita.

Kuusamon Kitkajoella Metsähallitus hakkasi tammikuussa noin 30 hehtaaria metsää alueelta, jota on esitetty liitettäväksi Oulangan kansallispuistoon. Alue on muun muassa kalastajien ja melojien suosiossa. Suomussalmella puolestaan hakattiin Yli-Vuokin virkistysmetsässä ekologisiksi yhteyksiksi määriteltyjä metsiä kahden suojelualueen välissä.

Lue lisää