Uutiset

Earth House ekotalo Heurekassa

Julkaistu: 10.06.2013, Kategoriat: ,

Kehitysministeri Heidi Hautala avaa ekotalonäyttelyn. Kuva: Jouko Lehmuskallio

Kehitysministeri Heidi Hautala avaa ekotalonäyttelyn. Kuva: Jouko Lehmuskallio

Suomalainen Earth House on rakentanut Tiedekeskus Heurekan pihalle ekotalon, joka soveltuu pakolaisleirikouluksi. Talo on suunniteltu yhdessä Kirkon Ulkomaanavun kanssa. Kehitysministeri Heidi Hautala piti avajaispuheen Earth House-tilaisuudessa Heurekassa 7.6.

Earth Housen malli mahdollistaa helposti koottavien talojen pystyttämisen esimerkiksi katastrofialueille. Ekotalo on energiatuotannoltaan verkosta riippumaton. Kaikki talossa käytettävät materiaalit ja mukavuutta lisäävät komponentit perustuvat uusiutuviin energialähteisiin. Kestävän kehityksen mukainen rakentaminen on tuomassa uusia työpaikkoja Suomeen. Earth House projektissa mukana olevat yritykset ovat kehittäneet uusia innovatiivisia ratkaisuja ympäristön säästämiseksi.

LuontoPortti on istuttanut ja kylvänyt Heurekan näyttelyn yhteyteen luonnossa esiintyvistä ravintokasveista pienimuotoisen puutarhan. Laatikoissa on villikasvien lisäksi luonnonmukaisesti viljeltyä perunaa, porkkanaa ja punajuurta.

LuontoPortin tehtävänä on tuottaa tietoa luonnossa esiintyvien lajien tunnistamisesta, luonnonlajien hyödyntämisestä ravinnoksi sekä tuottaa tietoa luonnonmukaisesta viljelystä. Järjestämme näyttelyn aikana tapahtumia, joissa opastetaan luonnonlajien tunnistamista maastossa, kerrotaan villiyrttien käytöstä keittiössä, puhutaan paikallisen ruoan tuotannosta, jätteiden lajittelusta ja luonnon kestävästä käytöstä.

Vantaan työpajojen nuoret ovat tehneet upeat istutuslaatikot sekä penkkejä kierrätysmateriaalista näyttelyyn.

Lajien tunnistaminen ja luonnon kestävä käyttö on välttämätöntä kaikkialla. Uusi moderni mobiilioppiminen on voimakkaassa kasvussa kaikkialla. LuontoPortti tuo oikean ja ajankohtaisen teknologian, jota voi monistaa kaikkialle.


Luontoportin Eija Lehmuskallio ojentaa ministeri Heidi Hautalalle kukkakimpun syötävistä kasveista sekä Villiyrttikeittokirjan. Jokaisesta kimpun kasvista on resepti keittiömestari Sami Tallbergin kirjassa. Kirjan lajikuvaukset ovat LuontoPortista ja kasvikuvat Jouko Lehmuskalliolta.