Uutiset

Kesäkilpailun voittajat

Julkaistu: 30.09.2010, Kategoriat: ,

LuontoPortti avasi maaliskuun lopulla YK:n kansainvälisen biodiversiteettivuoden kunniaksi neliosaisen valokuvakilpailun lapsille ja nuorille. Kilpailu jatkuu koko vuoden ajan eri vuodenaikojen mukaisesti. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa lapsia ja nuoria tutkimaan luontoa eri vuodenaikoina ja auttaa heitä ymmärtämään luonnon monimuotoisuutta eli biodiversiteettiä. Kilpailu tapahtuu kahdessa sarjassa, 0–12 ja 13–18 vuotiaat.

Kesän osakilpailuun saapui runsaasti luontoa tutkivia otoksia eri puolilta Suomea. Tuomariston jäsenet pisteyttivät kummastakin sarjasta kolme mieleisintään kuvaa pisteillä 3,2 ja 1.

Voittaja sarjassa A, 0–12 vuotiaat

Aleksi Karvinen, bambi

”Bambi” – Aleksi Karvinen, 11 vuotta, Valkkinen

Kuvauspaikka: Vesilahti, Koskenkylä, 22.6.2010

Kuvateksti: Törmäsin tähän pikku viipeltäjään kesäisenä iltana, kun olin veljeni kanssa kuvausretkellä. Pomppasimme heti polkupyöriltämme ja kävelimme tätä pientä peuraa vastaan. Yhtäkkiä se kävi makuulle ja oli siinä niinkuin ei ihmisiä olisi lähimaillakaan. Pääsin veljeni kanssa kuvaamaan sitä. Luuli varmaan olevansa piilossa.

Voittaja sarjassa B, 13–18 vuotiaat

Saara Loukkola, Seitti aamukasteessa

”Seitti aamukasteessa” – Saara Loukkola, 18 vuotta, Oulu

Kuvauspaikka: Ii, 13.8.2010

Kuvateksti: Lähdin koirieni kanssa aikaiselle aamulenkille ennen kuutta. Kun huomasin koko hakkuuaukion olevan täynnä aamukasteen sävyttämiä hämähäkinseittejä, oli pakko palata kotiin hakemaan kamera.

Kesäkisan kuvasatoa
Palkinnot

Sarjojen voittajat saavat yhteistyökumppanimme Sony Finlandin tarjoamat gps-ominaisuudella varustetut DSC-HX5V digitaalikamerat.

Syyskisa on käynnissä!

Syyskisa on jo startannut, mutta vielä ehdit hyvin mukaan, sillä syksyluonnon monimuotoisuutta ehdit kuvata 31.10.2010 asti. Lue kilpailuohjeet ja aloita täydellisen syysluontokuvan metsästys.

Tuomaristoon kuuluvat:

  • Tapio Markkanen, Suomen Unesco-toimikunnan puheenjohtaja, professori
  • Eija Lehmuskallio, tuottaja, LuontoPortti
  • Jouko Lehmuskallio, valokuvaaja, LuontoPortti
  • Juha Lakaniemi, graafinen suunnittelija, LuontoPortti
  • Mari Nuutinen, Keinumäen koulun opettaja ja oppikirjailija
  • Arja Kaasinen, Lajintuntemuksen ja biodiversiteettikasvatuksen post doc-tutkija, Helsingin yliopisto