Uutiset

Kevätkilpailun voittajat

Julkaistu: 18.06.2010, Kategoriat: ,

LuontoPortti avasi maaliskuun lopulla YK:n kansainvälisen biodiversiteettivuoden kunniaksi neliosaisen valokuvakilpailun lapsille ja nuorille. Kilpailu jatkuu koko vuoden ajan eri vuodenaikojen mukaisesti. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa lapsia ja nuoria tutkimaan luontoa eri vuodenaikoina ja auttaa heitä ymmärtämään luonnon monimuotoisuutta eli biodiversiteettiä. Kilpailu tapahtuu kahdessa sarjassa, 0–12 ja 13–18 vuotiaat.

Raati koki tehtävän vaikeaksi, sillä joukossa oli monia eri tavoin erinomaisia otoksia. Valokuvaaminenhan ei millään muotoa ole urheilusuoritus, joten kuvien arvioiminen on hyvin pitkälti subjektiivinen valinta. Toisessa kuvassa saattoi olla erinomainen aihevalinta, toisessa taas ensiluokkainen tekninen toteutus. Tuomariston jäsenillä oli käytössään pisteet 3, 2 ja 1, jolla kukin pisteytti mielestään kolme kärkisijoille kuuluvaa kuvaa. Sarjojen voittajat ovat:

Voittaja sarjassa A, 0–12 vuotiaat

Kuva: Atte Keränen

”Ujo” – Atte Keränen, 6 v, Lahti

Kuvauspaikka: Lahti, Merrasjärven rannalla, 30.5.2010

Kuvateksti: Keväisen retken kohokohta, sudenkorento, jota pääsi ihan läheltä tutkimaan, miettii pieni biologin alku.

Voittaja sarjassa B, 13–18 vuotiaat

Kuva: Satu Aura

”Sisiliskon kevät” – Satu Aura, 17 v, Tampere

Kuvauspaikka: Ylöjärvi, 16.5.2010

Kuvateksti: Sisilisko on kuvattu mökimme pihassa, josta löytyy aina paljon sisiliskoja. Yhtenä keväisenä päivänä näin monta sisiliskoa saalistamassa, ja tämä sisilisko sulatteli ruokaansa kannon päällä ja tuijotteli kameraani kummaksuen, onhan se varmasti outoa, kun tuollainen yksi jättisilmä tuijottaa.

Kevätkisan kuvasatoa

Palkinnot

Sarjojen voittajat saavat yhteistyökumppanimme Sony Finlandin tarjoamat gps-ominaisuudella varustetut DSC-HX5V digitaalikamerat. Muillekin kärkeen sijoittuneille lähetämme luontoon ja valokuvaamiseen liittyviä kannustuspalkintoja.

Kesäkisa on käynnissä!

Kevätkisan päätyttyä on aika siirtyä kuvaamaan kesäluonnon monimuotoisuutta. Lue kilpailuohjeet ja aloita täydellisen kesäluontokuvan metsästys.

Tuomaristoon kuuluvat:

  • Tapio Markkanen, Suomen Unesco-toimikunnan puheenjohtaja, professori
  • Eija Lehmuskallio, tuottaja, LuontoPortti
  • Jouko Lehmuskallio, valokuvaaja, LuontoPortti
  • Juha Lakaniemi, graafinen suunnittelija, LuontoPortti
  • Mari Nuutinen, Keinumäen koulun opettaja ja oppikirjailija
  • Arja Kaasinen, Lajintuntemuksen ja biodiversiteettikasvatuksen post doc-tutkija, Helsingin yliopisto