Uutiset

Luonto-Liitto aloittaa syksyllä petolähettiläskiertueen kouluissa

Julkaistu: 27.09.2012, Kategoriat: ,

Luonto-Liitto aloittaa syksyllä Lounais-Suomeen painottuvan petolähettiläskiertueen kouluissa. Petolähettiläskiertue antaa tietoa sudesta lajina ja auttaa ehkäisemään väärinkäsityksiä ja aiheettomia pelkoja. Lähettiläitä koulutetaan ensi lauantaina 29.9. Turun luonnonsuojelukeskuksessa.

Suomessa erittäin uhanalaiseksi luokiteltu susi herättää voimakkaita tunteita. Lounais-Suomessa susista on käyty kiivasta keskustelua. Esimerkiksi tammikuussa kohua herätti pantasusi Aulin luvaton ampuminen. Susien ainoa uhka on siihen kohdistuva vaino ja salametsästys.

“Susien parempaan tulavaisuuteen pystyy vaikuttamaan asennemuutoksen avulla”, sanoo Luonto-Liiton koulukiertuevastaava Anna Swaljung.

Viime vuonna Luonto-Liitto koulutti petolähettiläitä Pirkanmaalla. Nyt lähettiläitä koulutetaan ensimmäistä kertaa myös alakouluvierailujen tekemiseen. Ensi vuoden alussa toiminta aloitetaan myös Pohjois-Suomessa poronhoitoalueella. Ala- ja yläkouluissa sekä lukioissa vierailevat petolähettiläät puhuvat susiasioiden lisäksi myös metsien ja Itämeren suojelusta.

Lähde