Uutiset

LuontoPortti Voipaalassa Sääksmäellä 20.9.-30.11.

Julkaistu: 20.09.2012, Kategoria:

LuontoPortin suurnäyttely Voipaalan taidekeskuksessa Valkeakosken Sääksmäellä avautuu tänään 20.9. Näyttely käsittää LuontoPortin palkitun valokuvaajan, Jouko Lehmuskallion satoja maisema- ja luontokuvia. Näyttely jatkuu koko syksyn 30.11. saakka.

Näyttely jakaantuu Voipaalan kartanon suuren päärakennuksen kahteen kerrokseen. Kuvien teemat vaihtelevat rakennuksen eri osissa. Esimerkiksi alakerrassa on paikallisiin maisemiin perustuville kuville omistettu huone. Yläkerrasta löytyy muun muassa vuodenaikojen vaihtelua tarkastelevia usean taulun kokonaisuuksia sekä luonnon designiin eli kiehtoviin yksityiskohtiin keskittyviä sarjoja.

Myös LuontoPortin sisustustuotteisiin voi tutustua yläkerrassa. Niiden aiheet ovat niin ikään peräisin Jouko Lehmuskallion kuva-arkistosta. Esillä on eri materiaaleille painettuja sisustustauluja sekä esimerkkejä huonekalujen ja tekstiilien kuvittamisesta.

Avajaispäivitys 21.9.

Avajaiset

Näyttelyn avajaiset järjestettiin keskiviikkoiltana 19. syyskuuta. Runsaslukuinen yleisö jakaantui kahteen ryhmään ja Eija ja Jouko Lehmuskallio esittelivät näyttelyn ryhmille. Tilaisuudessa kaupunginpuutarhuri Kari Järventausta kertoi lähialueen ja sen kasvillisuuden historiasta mukavalla tavalla.

Näyttelyn rakentamista
Kuvia avajaisista

Kuvat: Markus Lakaniemi, Sanna Matintupa, Juha Lakaniemi

Linkkejä