Uutiset

Suomessa lepäilee satoja tuhansia valkoposkihanhia

Julkaistu: 09.10.2012, Kategoria:

Suomessa lepäilee satoja tuhansia valkoposkihanhia. Tämä käy ilmi 6.-7.10. järjestetyn EuroBirdwatch-lintutapahtuman havaintotuloksista. Pelkästään Iitissä valkoposkihanhien määräksi arvioitiin 200 000 yksilöä. Muita runsaasti havaittuja lajeja olivat sepelkyyhky (200 000 yksilöä), räkättirastas (140 000) ja peippo (130 000). Pohjanmaan rannikolla nähtiin runsaasti tilhiä ja Itä-Suomessa tundrahanhia. Lounaassa puolestaan päästiin seuraamaan suurta kurkimuuttoa. Koko maassa kirjattiin lintuhavaintoja viikonlopun aikana yhteensä noin 1,5 miljoonasta lintuyksilöstä.

Harvinaisemmista lajeista havaittiin muun muassa pronssi-iibistä Lapualla ja etelänsatakieliä Hailuodossa ja Kokkolassa.

EuroBirdwatch on BirdLifen vuosittain järjestämä kansainvälinen lintuharrastajien tapahtuma. Tänä vuonna muuttolintuja tarkkaili yhteensä noin 65 000 ihmistä ainakin 33 maassa Euroopassa ja Keski-Aasiassa. Runsaimmin lintuhavaintoja tehtiin Ruotsissa ja Suomessa. Tapahtuman tarkoitus on edistää linnustonsuojelua ja lintuharrastusta.

Lähde