Uutiset

LuontoPortin verkkolehti avautuu

Julkaistu: 10.09.2009, Kategoriat: ,

LuontoPortti verkkolehti on avattu. Verkkolehdessä tulemme esittelemään monipuolisesti luontoon, ympäristökasvatukseen ja kestävään kehitykseen liittyviä aiheita. Aivan ensimmäiseksi olemme haastatelleet näiden alojen tutkijoita ja asiantuntijoita.

Verkkolehden kautta voitte lähettää luontoon liittyviä kysymyksiänne, havaintojanne ja kokemuksianne. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan vastaamaan lähetettyihin kysymyksiin. Vastaukset etsimme yhdessä asiantuntijoidemme kanssa.

LuontoPorttia kehitetään jatkuvasti. Tällä hetkellä lajisivustoilla voi tunnistaa luonnonkukkia sekä puita ja pensaita. Työn alla on mm. lintujen, kalojen ja perhosten tunnistustyökalut. Arkistossamme on työstöä odottamassa myös esimerkiksi kivien ja mineraalien upea kuvagalleria.

LuontoPortin lajisivut toimivat suurelta osin jo kahdeksalla kielellä. Näin palvelemme myös ei-suomalaisia käyttäjiä. Palvelulla on ollut selkeästi tilausta, sillä tilastojen mukaan Suomen luontoa ja lajistoa-sivuja on käyty tarkastelemassa jo lähes joka puolelta maapalloa. Useimmat esittelemistämme lajeista ovatkin kosmopoliitteja, eli lajeja jotka ovat levinneet hyvin laajoille alueille. Sivumme ovat siten hyödylliset myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Luontoportti on tehty kaikille luonnosta kiinnostuneille. Ehkäpä palvelumme toimii myös innostuksen herättäjänä luonnossa liikkumiseen. Toivommekin teidän osallistuvan kehitystyöhön lähettämällä kommentteja, kysymyksiä ja ehdotuksia.

Mukavia ja antoisia hetkiä LuontoPortin parissa!