Uutiset

Onnistunut luontobussikokeilu

Julkaistu: 25.10.2010, Kategoriat: ,

Helsingin kaupunginkirjaston ja LuontoPortin luontobussikierros kouluille 20.9.–1.10. antoi uudenlaisen mahdollisuuden lähestyä tärkeää aihetta: tunnistaa lähiluonnon lajistoa sekä tutustua luontoalan kirjallisuuteen vaivattomasti. Kierros kuului osana LuontoPortin järjestämiin YK:n julistaman biodiversiteettivuoden 2010 tapahtumiin.

Yhteistyön ajatuksena oli tarjota LuontoPortin lajintunnistamista sekä samalla innostaa tutkimaan lähiluontoa internetissä olevan LuontoPortti-palvelun sekä lainattavien kirjojen avulla. Tavoitteena on saada koululaiset ja opettajat huomioimaan lähellä olevan luonnon monimuotoisuus luontevana osana opetusta.

Luontobussin väkeä
Luontobussilaiset valmiina koulupäivään

LuontoPortin lajien tunnistamispalvelu sai kiitosta opettajilta ja oppilailta

LuontoPortti esitteli kouluissa ensin joko juhlasalissa tai atk-luokissa lajintunnistamista lähiluonnosta löytyneiden kukkivien kasvien kanssa. Sen jälkeen jokainen koululuokka sai mahdollisuuden tutustua luontobussiin koulupäivän aikana. Kirjastonhoitaja Tiina Koskinen pakkasi päivittäin luontobussiin luontoaiheisia kirjoja ja oli tuonut somisteeksi mm. kasveja, käpyjä ja kääpiä oppilaiden tarkasteltavaksi. LuontoPortin Jouko Lehmuskallion ottamat luontokuvat täydensivät kokonaisuuden.

Kuva luontobussista ja tapahtuman vetäjistä
Kirjaston henkilökuntaa: Sami Joukas ja Tiina Koskinen, sekä luontoasiantuntijoina ja tunnistamispalvelun esittelijöinä toimineet LuontoPortin Sini Virtanen ja Eija Lehmuskallio.

Helsingin kaupunginkirjastosta osastonjohtaja Auli Strömberg lähetti Helsingin kouluille ennakkoon tiedustelun, jonka perusteella ilmoittautuneita kouluja tuli runsaasti. Valitettavasti kaikki halukkaat koulut eivät mahtuneet kokeiluun mukaan, vaan tällä kertaa koulut jouduttiin valitsemaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Konseptista tuli niin suosittu, että sille toivottiin jatkuvuutta.

Kuvat: Jouko Lehmuskallio

Lisää kuvia Helsingin kirjastoauton Facebook-sivuilla