Uutiset

Pihabongarit tekivät runsaasti lintuhavaintoja

Julkaistu: 14.02.2011, Kategoria:

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna järjestetty Pihabongaus-tapahtuma keräsi jälleen tuhansia lintujen tarkkailijoita. Nyt kuudetta kertaa Suomessa järjestetty tapahtuma keräsi alustavien tietojen mukaan noin 6 500 osallistujaa. Pihabongaus tapahtumassa tarkkaillaan lintuja tunnin ajan omalta pihalta tai muulta paikalta.

Viikonlopun aikana havaittiin useita lintulajeja. Yleisimmät lajit olivat keltasirkku, talitiainen, sinitiainen ja harakka. Harvinaisia lintujakin havaittiin. Sellaisia olivat tammitikka Vääksyssä ja mustakaularastas Pellossa. Lisäksi Vihannissa nähtiin kurki.

Viime kesän lämmin sää edesauttoi lintujen pesintää ja tämän seuraukset näkyivät pihabongauksen tuloksissa. Monet lajit olivat määriltään runsaampia kuin edellisvuonna. Yksi eniten runsastuneista lajeista oli pikkuvarpunen, joka havaittiin peräti joka kolmannelta pihalta. Myös peippojen, korppien, peltopyiden ja tiklien määrä oli edellisvuotta suurempi.

Sen sijaan niin sanottuja marjalintuja ei viikonlopun aikana juuri nähty. Tilhet, räkättirastaat ja mustarastaat pysyttelivät piilossa.

BirdLife: Pihabongaus 2011 – Alustavat tulokset