Uutiset

Presidentti Halonen avasi Ilmastolupaus-kampanjan

Julkaistu: 27.09.2013, Kategoriat: ,

Presidentti Tarja Halonen avasi perjantaina 27.9.2013 Luonto-Liiton Ilmastolupaus-kampanjan. Kampanjassa nuoret haastavat aikuiset torjumaan ilmastonmuutosta ilmastolupauksilla ja -aloitteilla.

Tänään julkaistu hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n uusin osaraportti vahvistaa, että ilmastonmuutos on ihmisen aiheuttamaa ja näkyy jo maapallon ilmastossa. Raportti muistuttaa, että päättäjillä on mahdollisuus muuttaa kehityksen suuntaa, mutta nyt pitäisi toimia. Jos kasvihuonekaasujen päästöjä ei saada vähennettyä, maapallon keskilämpötila voi nousta pahimmillaan jopa viisi astetta tämän vuosisadan loppuun mennessä. Vaikka päästöt onnistuttaisiin kääntämään nopeaan laskuun jo vuoden 2020 tienoilla, maapallon lämpötila nousee joka tapauksessa noin asteen.

Luonto-liiton Ilmastolupaus-kampanja tuo esiin, kuinka jokainen ihminen voi omilla valinnoillaan vähentää päästöjä ja torjua ilmastonmuutosta. Puheenvuorossaan presidentti Halonen painotti tieteen sekä arkivalintojen tärkeyttä. ”Kaikki ne kampanjat, jotka tuovat esiin aikuisten ja lastenkin arkivalinnat ja niiden tärkeyden, ovat ehdottoman arvokkaita, koska tiede ei sinänsä muuta asioita. Vasta me, jotka teemme tieteen pohjalta oikeat johtopäätökset, voimme saada toimivan ratkaisun aikaan”, Halonen sanoi.

Presidentti Tarja Halosen ilmastolupaus oli, ettei kotona enää pidetä saunaa turhaan päällä. Mikä olisi oma lupauksesi? Jokainen voi sammuttaa turhaan palavat lamput, vähentää lihan syöntiä, liikkua enemmän kävellen ja pyöräillen, pienentää huonelämpötilaa.

LuontoPortti haastaa kaikki mukaan Luonto-Liiton Ilmastolupaus-kampanjaan tekemään pieniä muutoksia omassa arjessaan ja näin torjumaan ilmastonmuutosta. Kampanjan verkkosivuilla osoitteessa www.ilmastoasenne.fi voi testata ilmastoasennettaan sekä tehdä ilmastolupauksia ja -aloitteita.

Lähteet: