Seitsemän kukan juhannusresepti
Julkaistu: 20.06.2019, Kategoriat: Kurssit ja koulutus, Villiyrtti
Kuva: Juha Lakaniemi
Tällä kertaa Juhannuksen kukat käytetään ennustamisen sijaan maukkaaseen salaattiin! Tässä luonnonkukkareseptimme juhlapöytään.
Noin seitsemän kukan Juhannussalaatti
Salaattipohjaksi:
Piharatamon, poimulehden, voikukan ja pihatähtimön lehtiä, n.
kourallinen / henkilö
Koristeluun:
Maitohorsman, keto- tai pelto-orvokin, kissankellon ja päivänkakkaran
kukkia
Kastikkeeseen:
Pihasaunion kukkia ja lehtiä
Vadelma- tai sitruunavinegretteä 2 rkl
Oliiviöljyä n. 3 rkl
Kerää kasvit ja huuhtele huolellisesti. Kuivaa salaattikuivurissa, tai talouspaperilla. Asettele lehdet kuohkeaksi keoksi, laita pinnalle kukat viimeisenä.
Kastike
Silppua pihasaunion kukat ja lehdet. Sekoita vinegretin ja oliviiöljyn kanssa. Anna hautua hetken aikaa ja kaada salaatin päälle.
Salaattiin sopii hyvin myös mansikat, ja voit tehdä siitä ruokaisamman vuohenjuustoa lisäämäällä.
Villiyrttikursseiltamme löydät lisää herkullisia villikasvien käyttövinkkejä! Kokeile ilmaiseksi
Kesätarjous!
Uusi kirjamme Luonnon Villit Käyttökasvit, kesätarjouksena 25,- verkkokaupastamme
Käytä ostoskorissa etukoodia: juhannus19
Voimassa 30.6.2019 saakka.