Uutiset

Tornien taiston voitto Hankoon

Julkaistu: 08.05.2013, Kategoria:

Kattohaikaroita havaittiin useista lintutorneista. Kuva: Jari Peltomäki

Kattohaikaroita havaittiin useista lintutorneista. Kuva: Jari Peltomäki

BirdLife Suomen perinteinen Tornien taisto -tapahtuma järjestettiin lauantaina 4.5. järjestyksessään 20. kerran. Tapahtumaan osallistui lintuharrastajia ympäri Suomen. Lintutorneja oli mukana ennätykselliset 335. Voitto meni tänä vuonna Hankoon, kun Uddskatanilla, Hankoniemen kärjessä toimivalla lintuasemalla havaittiin 115 lajia. Useimmiten voiton ovat vieneet länsirannikon parhaiden lintupaikkojen lintutornit. Yli sata lajia havaittiin Hangon lisäksi seitsemässä muussa tornissa Helsingissä, Virolahdella, Kristiinankaupungissa ja Inkoossa. Kilpailun pohjoisimmassa tornissa Inarin Ivalojokisuussa havaittiin 26 lajia.

Tapahtumassa havaittiin useita harvinaisia lintuja. Harvinaisimmat lajit olivat tundravikla ja pikkukanadanhanhi Parikkalassa sekä isohaarahaukka Lempäälässä. Muita harvinaisempia havaittuja lajeja olivat kattohaikarat, kilju- ja pikkukiljukotkat, arosuohaukat ja sitruunavästäräkit.

Tornien taisto on vuodesta 1994 järjestetty leikkimielinen kilpailu, jossa joukkueet pyrkivät havaitsemaan mahdollisimman monta lintulajia lintutornista kahdeksan tunnin aikana. Samalla tehdään lintuharrastusta tunnetuksi ja kerätään varoja linnustonsuojeluun. Kilpailu järjestettiin nyt kolmatta kertaa samaan aikaan myös Ruotsissa, jossa tapahtumaan osallistui 65 tornia.

Lue lisää