Uutiset

Uusi Suomen lintuatlas julkaistiin

Julkaistu: 19.04.2011, Kategoriat: ,

Koko Suomen pesimälintulajien levinneisyydet on selvitetty uudessa Suomen lintuatlaksessa. Atlas on toteutettu vuosina 2006-2010 laaja-alaisessa yhteistyössä tutkijoiden, lintuharrastajien ja erilaisten linnustonseurantaa ja ‑tutkimusta harjoittavien laitosten ja järjestöjen kesken. Nyt tehty lintuatlas on järjestyksessään kolmas. Aiemmat lintuatlakset toteutettiin 70- ja 80-luvuilla. Uusi lintuatlas julkaistaan ainoastaan verkossa, missä sen tuloksia voi vertailla myös aikaisempiin atlaksiin.

Lintuatlaksen tavoitteena oli kartoittaa Suomen pesimälintulajien nykyiset levinneisyydet ja levinneisyyksien muutokset sekä selvittää, miten erilaiset ympäristömuutokset vaikuttavat linnuston monimuotoisuuteen. Näiden tietojen perusteella voidaan myös arvioida linturyhmien tulevaisuuden kannankehityksiä. Tiedot kerättiin 10×10 km ruuduista koko Suomesta.

Linnut ovat Suomessa erittäin hyvin tunnettu eliöryhmä, mistä kiitos kuuluu tutkijoiden lisäksi laajalle ja asiantuntevalle lintuharrastajakunnalle.

Lähde