Uutiset

Uusi, upea verkkokurssi - Kukkakasvien tunnistaminen

Julkaistu: 19.07.2020, Kategoriat: ,

LuontoPortin uusi verkkokurssi vie kaikki luonnonystävät mielenkiintoiselle tutkimusmatkalle kasvien maailmaan. Monipuolisella kurssilla opetellaan havaitsemaan kukkakasvien tuntomerkkejä ja käyttämään niitä apuna tunnistamisessa. Oppimista tukevat hauskat tehtävät, joiden avulla oppimaansa voi testata.

Kuva: Jouko Lehmuskallio
Kurssin antia on loistava kuvitus – Jouko Lehmuskallion yksityiskohtaiset kuvat näyttävät tarkalleen, mihin kannattaa kiinnittää huomiota

Kurssi on tarkoitettu ihan tavallisille luonnonystäville, harrastajille, koululaisille, juuri sinulle! Et tarvitse mitään etukäteistietoja, ainoastaan intoa ja halua oppia uutta luonnosta. Kurssin käytyäsi katsot taatusti luontoa uudella tavalla! On mukava huomata, että yhtäkkiä näkee vaikkapa niityn lajeista aivan uusia yksityiskohtia. Lajit eivät enää muistuta toisiaan, vaan näet niistä heti erilaisia piirteitä. Pikkuhiljaa opit näkemään jo kasvin yleisolemuksesta, mihin isompaan ryhmään se kuuluu ja tuntomerkkien perusteella tunnistamaan sen tarkemmin.

Kuva: Jouko Lehmuskallio
Kurssilla tulevat tutuksi lehtien ja kukkien muodot sekä monet muut tuntomerkit. Kuva Jouko Lehmuskallio

Kurssia on kehitetty käyttäjiltä saadun palautteen perusteella. Se vastaa kaikkiin tavallisimpiin kysymyksiin, mitä liittyy kasvien tunnistamiseen. Mukana on sopivasti – muttei liikaa – kasvitieteen sanastoa.


Piirroskuvat auttavat termien ymmärtämisessä. Juha Lakaniemi

Lajien tunnistaminen – LuontoPortin ydintä

LuontoPortin taustalla on ollut tekijöiden palava kiinnostus luontoon. Kaikki alkoi omasta tarpeesta tunnistaa kasveja tv-sarjan kuvauksia varten – mutta perinteiset kasvikirjat olivat vaikeaselkoisia. Tästä alkoi työ, joka jatkuu edelleen esimerkiksi tämän kurssin parissa. Haluamme osoittaa, että jokainen voi oppia tunnistamaan luonnonlajeja ja näytämme, kuinka hauskaa se on!

Tutustu kurssiin alla olevasta linkistä. Kurssi on käytettävissäsi missä ja milloin haluat, aina kun olet verkon ulottuvilla. Aloittaa voit vaikka jo tänään!

Tutustu kurssiin
  • Tekstit: Juha Lakaniemi, Jouko Lehmuskallio, Eija Lehmuskallio
  • Valokuvat: Jouko Lehmuskallio