Uutiset

ENO-verkkokoulu sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon

Julkaistu: 11.10.2011, Kategoriat: ,

Luokanopettaja Mika Vanhanen palkittiin valtion tiedonjulistamispalkinnolla perustamansa Environment Online -verkkokoulun ansiosta. Palkinnon luovutti opetusministeri Jukka Gustafsson 6. lokakuuta. Kestävän kehityksen verkkokoulu ENO toimii 150 maassa ja 7000 koulussa, ja sen piirissä on satoja tuhansia oppilaita. Kansainvälisesti tunnettu ENO on saanut useita kansainvälisiä tunnustuksia ja palkintoja.

ENO-verkkokoulussa opiskellaan ympäristötietoutta ja tuotetaan tietoa omasta ympäristöstä. Opetus on oppilaiskeskeistä ja ongelmalähtöistä. Aihekokonaisuuksia työstetään sekä paikallisesti että verkkoyhteisössä. Teemakäsittelyn lopuksi järjestetään kampanjaviikkoja, jotka lisäävät tietoutta käsiteltävänä olleesta aiheesta.

ENO-verkkokoulun teemoja ovat ympäristöaiheet, kestävä kehitys, kansainvälisyys ja erilaisten kulttuurien kohtaaminen. ENO on yhteisö, jonka avulla ympäristökasvatuksen ideoita voi levittää maailmanlaajuisesti ja samalla edistää kielitaidon kehittymistä ja kasvamista maailmankansalaisuuteen.

Lähteet ja linkit