Uutiset

Kestävä kehitys kaikkien koulujen arkeen

Julkaistu: 17.11.2010, Kategoriat: ,

Pohjoismaista ilmastopäivää vietettiin 11.11.2010. Ilmastopäivän takana ovat Pohjoismaiden ministerineuvosto ja Pohjoismaiden opetusministerit. Tänä vuonna ilmastopäivää avattiin Maunulan yhteiskoulussa Helsingissä opetusministeri Henna Virkkusen johdolla.

Puheessaan opetusministeri Virkkunen kannusti kaikkia kouluja ympäristövastuuseen entistä enemmän. Kestävä kehitys on Virkkusen mukaan huomioitu opetussuunnitelmien ja tutkintojen perusteissa, mutta sen merkitys tulee korostumaan tulevaisuudessa entisestään. Tuntijaon uudistaminen voi antaa mahdollisuuden vahvistaa ympäristökasvatusta konkreettisella tasolla.

- Ympäristökasvatus ja kestävän kehityksen tukeminen on otettava osaksi jokaisen koulun arkea, Virkkunen sanoi avatessaan torstaina Pohjoismaisen ilmastopäivän Maunulan yhteiskoulussa Helsingissä. Virkkusen mukaan ilmastonmuutos on hyvä esimerkki ilmiöstä, jota perusopetuksessa olisi hyvä tarkastella useiden oppiaineiden yhteistyönä. Perusopetuksen tavoitteiden ja tuntijaon uudistamista koskeva esitys tähtää juuri tähän - oppiaineiden rajat ylittävän opetuksen lisäämiseen.

Opetusministeri korosti, että nuorten tietämystä ilmastonmuutoksesta ja ympäristökysymyksistä on edelleen lisättävä. Koulu on tärkeimmässä asemassa uusien sukupolvien kasvattamisessa kestävän kehityksen mukaiseen ajattelu- ja elämäntapaan.

Koko tiedote on luettavissa Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta.