Uutiset

Kurkista Lapin luontoon Arktikumissa Rovaniemellä

Julkaistu: 15.05.2012, Kategoria:

Kuva: Jouko Lehmuskallio

Kuva: Jouko Lehmuskallio

Kurkista luontoon -näyttely 25.5.–28.10. haastaa katsomaan luontoa tarkemmin ja huomaamaan lajien kirjon sekä luonnon monimuotoisuuden. Valokuvaaja Jouko Lehmuskallio on valinnut näyttelyyn parhaita tunnelmia pohjoisen luonnosta. Esillä on myös Per-Olof Wickmanin perhoskuvia sekä Jari Peltomäen lintukuvia.

Näyttelyssä voi ihailla kansallismaisemia ja nauttia samalla musiikkisuihkuista. Lisäksi voi testata omia taitojaan ja tietojaan hyödyntämällä LuontoPortin lajientunnistusohjelmaa. Erilaisissa peleissä pääsee kokeilemaan lintujen, kalojen, perhosten ja kasvien tuntemusta sekä saa tutustua ilmastonmuutoksen vaikutuksiin.

Lapin yliopiston Arktisen keskuksen näyttelyssä esillä olevat maisemakuvat keskittyvät laajoihin näkymiin Lapista. Eläin- ja kasvikuvien avulla esitellään lähiluonnon lajien tunnistamista uudella tavalla. LuontoPortin verkko-opetusmateriaalia hyödynnetään näyttelyn aikana mobiilisti. Lisäksi suunnitteilla on erilaisia tapahtumia, kuten johdatusta villiyrttien ja luonnonantimien käyttöön huippukokkien opastuksella.

Näyttelyaika: 25.5.–28.10.2012

Lisätietoa:

www.arktikum.fi/